Man kan næsten ikke ønske sig bedre beliggenhed for at dyrke havkajak, end den vi har ud for Klubhuset ved Nagels Rende. En vestvendt lavvandet kyst og en beskyttet vig, som er et rigtig godt træningssted. Herfra kan der laves ture rundt langs Isefjordens milde kyst. Det kunne være en tur på et par sømil ned til Munkholmbroen med hele to ishuse! Eller nordpå op til Vellerup Vig…. mulighederne er mange.

Det var derfor naturligt at Bramsnæs Sejlklub i starten af det nye årtusinde oprettede en kajakafdeling.

Materiel og aktiviteter:

Klubben råder over ca 20 havkajakker af forskellige typer og med forskellige sværhedsgrader. Klubben har desuden et antal våddragter og redningsveste, som kan lånes af klubbens medlemmes. Vores sikkerhedsudstyr er fuldt opdateret.

Hver sæson danner vi 1 kajakkursisthold, hvor der trænes intensivt hen over nogle dage og aftener. Vi underviser efter DGI´s retningslinjer. Derefter kan man ro sommeren over og blive klubfrigivet til august. Efter frigivelse registreres kursisten med DGI Egenfærdighed A. Læs mere neden uden omkring årets undervisningsdatoer.

Hver onsdag har vi klubaften, hvor vi ror en tur, træner teknik eller laver andre aktiviteter, for alle kajakroere i klubben.

Nogle frigivne anskaffer selv en kajak, og der er mulighed for at man kan have den liggende i stativerne ved sejlklubben, hvis der er ledige pladser (se menu om BÅDELAUG). Har man egen kajak eller udstyr er man velkommen til at benytte dette.

Kursisthold

Der bliver hvert år oprettet et kajak kursus hold. Læs nedenfor hvornår der er undervisningsdage. Det koster 850 kr. for kajakkurset, det forudsætter at man er medlem af Bramsnæs Sejlklub.

Sæt kryds i kalenderen 2024:


Opstart aften tirsdag 23/4-2024 kl. 17:30 – 21:00 – Kom og find din kajak og kom i gang

Svømmehal søndag 28/4-2024 kl. 15:30 – 21:30 – Vandtilvænning og øvelser/redninger i svømmehallen

Weekend lørdag + søndag 4-5/05-2024 kl. 9:00 – 15:30 – Selve kurset med de basale rotag og redninger

Opfølgningsaften tir 7/5 og ons 15/5-2024 kl. 17:30 – 21:00 – Opfølgning og teori, kommende aktiviteter

Der foretages en løbende vurdering og efter ovenstående dage, har man været gennem indholdet for DGI Egenfærdighed A.

Frem til klubfrigivningen må man ro sammen med minimum en anden makker I bunden af Isefjorden eller I nyt rovand på en klubtur med instruktør.

Repetitions aften tirsdag 6/8-2024 17:30 – 21:00 før klubfrigivelse.

Klubfrigivelsesaften inkl bevis overrækkelse: torsdag 8/8-24 17:30 – 21:00

Til klubfrigivningen skal der demonstreres kontrol og styring af kajakken med forskellige lærte teknikker, derefter selvredninger, makkerredninger. Kajakroeren skal forinden have roet 50 km og have ført logbog over turene. 

Når man er Klubfrigivet har man lov til at bruge klubbens kajakker på egen hånd I det rovand man har lyst til indenfor de gængse vejledninger mht. vejr og område.

INFO TIL NYE MEDLEMMER DER ALLEREDE ER FRIGIVET fra andet sted:

Før du som nyt medlem af Bramsnæs Sejlklub frit må benytte dig af klubbens kajakker, og allerede er frigivet roer, skal du kontakte kajaklederen, og aftale en dato for klubfrigivelse. Ved samme lejlighed skal du fremvise dit bevis fra DGI eller DKF.

For alle frigivne:

Klubtur: Fra Klubben til ? og retur (evt flytte kajakkerne med trailer), med overnatning lørdag + søndag 15-16/6-24

Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram